N11.1.3
5978
5904816919462
Nowy
Drożdże gorzelnicze TURBO 5-7 dni, to idealny produkt do szybkiej i pewnej fermentacji nastawów cukrowych oraz owocowych . Przy nastawie 6,5kg cukru otrzymamy czysty 14-16% alkohol.
0 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
120 dni na zwrot
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
Paczkomat® InPost 24/7 | 11,99 zł | |
InPost Kurier | 16,59 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 17,82 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! | |
Kurier - przesyłka gabarytowa | Kurier - przesyłka gabarytowa | 20,91 zł |
Drożdże TURBO 5-7dni firmy BIOWIN, charakteryzują się wysoko alkoholizującym procesem oraz dużą tolerancją temperaturową. Stosuje się je przede wszystkim do zacierów owocowych oraz cukrowych. Szybki i czysty sposób na otrzymanie domowej roboty alkoholu. Produkt przechowujemy w suchym miejscu w temperaturze 5-15 stopni Celsjusza.
Drożdże gorzelnicze to nieodzowny sprzymierzeniec do produkcji mocniejszych trunków alkoholowych. Drożdże wchodzą w reakcję i pozwalają na zafermentowanie nastawu cukrowego, zbożowego a nawet owocowego. Dzięki czemu otrzymać zacier, który możemy przerobić na domowy bimber lub bardziej szlachetne różne odmiany wódki oraz whisky lub koniak.
Dlaczego warto kupić produkt ?
-wysoka wydajność 25L
-szybka fermentacja do 5-7 dni
-otrzymany alkohol do 14-16%
-duża tolerancja temperaturowa
Moc nastawu ?
Moc nastawu, którą otrzymamy po dodaniu drożdży gorzelniczych jest przede wszystkim uzależniona od ilości cukru w roztworze. Przy 6 kg. w 25 litrowym nastawie można z reguły uzyskać około 12-13%, natomiast 8 kg. pozwala na stworzenie zacieru 19-20%. Niestety nie z każdym szczepem drożdży otrzymamy mocny zacier. Stworzenie trunku wysokoprocentowego jest możliwe, po dodaniu drożdży z odpowiednią odpornością alkoholową. W przeciwnym wypadku zginą zbyt wcześnie i fermentacja ustanie. Do fermentacji większych ilości cukru przeznaczone są zwykle drożdże oznaczone cyfrą 8.
Sposób wykonania:
-W pojemniku fermentacyjnym rozpuszczamy 6-6,5kg cukru w 6 litrach gorącej, przegotowanej wody.
-Następnie uzupełniamy zimna wodę do 25L
-Studzimy roztwór do temperatury 30-35 stopni Celsjusza, i następnie dodajemy drożdże Turbo oraz dokładnie mieszamy.
-Montujemy rurkę fermentacyjną, całość poddajemy fermentacji w temperaturze 22-29 stopni Celsjusza w czasie 3 dni.
UWAGA!!!
FERMENTACJA PRZEBIEGA BARDZO BURZLIWIE
Skład:
-drożdże gorzelnicze
-pożywka mineralna
-witamina B1.
Wydajność:
Z 95g produktu otrzymamy do 25L gotowego czystego alkoholu
Symbol produktu: BW-919462
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również: