69.2.4
5962
5904816018813
Nowy
Niewielkie cząstki drewna z nutą mielonej kawy i wanilii nadające alkoholowi dębowy aromat.
23 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24 godzin
120 dni na zwrot
* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
Paczkomat® InPost 24/7 | 14,85 zł | |
InPost Kurier | 17,75 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 19,91 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! | |
Kurier - przesyłka gabarytowa | Kurier - przesyłka gabarytowa | 20,91 zł |
Chipsy dębowe (mocno przypalane) wyprodukowane z francuskiej odmiany dębu Petraea świetnie nadają się aromatyzowania win, winiaków, miodów pitnych, nalewek i wódek. Nadają trunkom charakterystyczny aromat beczki dębowej, delikatny posmak wanilii i mielonej kawy oraz ciemno-bursztynowy kolor. Wiórki dębowe stanowią wygodną, tańszą i szybszą alternatywę dla beczek dębowych stosowanych do dojrzewania alkoholi.
✅ Wzbogacają alkohol o cenne taniny
✅ Uzyskane z francuskiej odmiany dębu Petraea
✅ Nadają trunkom aromat mielonej kawy, wanilii oraz ciemno-bursztynową barwę
✅ Łatwość i szybkość użycia
Opakowanie zawiera 20 g produktu.
Dozowanie: 1-3 g na 1 litr alkoholu na okres 3-6 tygodni.
Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji. Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku będzie odpowiedni, należy usunąć z niego wiórki i cieszyć się jego smakiem. Wiórki dębowe można również wcześniej zalać alkoholem 70%, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również: