N11.1.3
5927
5904816003017
Nowy
Uniwersalne drożdże winne, nadają się do produkcji win białych oraz czerwonych, z wszystkich gatunków owoców. Posiadają wysoką odporność alkoholową do 18%. Drożdże do wina w formie zawiesiny zawarte w ochronnym płynie, w kolorze jasnego brązu. Przed użyciem pamiętaj aby saszetkę wstrząsnąć, aby płyn był mętny.
-1 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
120 dni na zwrot
* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
Paczkomat® InPost 24/7 | 14,85 zł | |
InPost Kurier | 17,75 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 19,91 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! | |
Kurier - przesyłka gabarytowa | Kurier - przesyłka gabarytowa | 20,91 zł |
Drożdże winiarskie to mikroskopijne, organizmy jednokomórkowe niedostrzegalne gołym okiem. Maja elementarne znaczenie przy produkcji alkoholu zarówno tego wytwarzanego na skalę międzynarodową jak i przy produkcji domowej na własny użytek.
Drożdże są, ważne gdyż odpowiadają za prawidłową fermentacje alkoholową. Szare mikroskopijne grzyby pochłaniają cukier, a następnie rozkładają go na etanol i dwutlenek węgla.
Wino otrzymane z soku owocowego zawdzięczamy grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. W przemyśle winiarskim posiadamy wiele drożdży szlachetnych podzielonych na szerg ras, zależnych od upodobań substratowych czyli rodzaje owoców,stężenia cukru oraz szybkości i wydajności wyprodukowanego alkoholu.
Inne dostępne rasy drożdży:
Burgund – do win czerwonych, zarówno stołowych jak i deserowych; owoców wysoko garbnikowych jak aronia, śliwki, winogrono czarne, bez, wiśnie, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny oraz jagody.
Bordeaux – do win czerwonych stołowych; owoców takich jak czarne jagody czy winogrono.
Malaga – do win czerwonych deserowych; owoców takich jak winogrono czarne czy aronia.
Madera – do win białych i czerwonych deserowych; owoców takich jak agrest, gruszki, maliny, morele, truskawki, porzeczki czerwone i białe, rodzynki oraz zboża.
Portwein – do win białych i czerwonych deserowych, owoców takich jak wiśnie, jeżyny, porzeczki czarne i białe.
Tokay - do win białych deserowych i stołowych; do owoców takich jak agrest, głóg, gruszki, jabłka, rabarbar, morele, dzika róża, truskawki, winogrono białe, porzeczki białe oraz rodzynek i zboża.
Sherry – do win białych deserowych, owoców takich jak czereśnie, jabłka, głóg, dzika róża, winogrona białe, porzeczki białe oraz rodzynki i zboża.
Sauternes – do win białych lekkich i stołowych, owoców takich jak jabłka, gruszki, morele czy winogrono białe.
Wymienione rasy drożdży umożliwiają nam wyprodukowanie wina do 14% alkoholu.
Dlaczego warto kupić produkt ?
-tolerancja alkoholowa do 14-18%
-gotowe wino jest dobrze od fermentowane
-trwały kolor wina oraz doskonale dobrany bukiet
-szybki profes fermentacji
Charakterystyka:
Płynne drożdże w zawiesinie, pochodzące z wysoko renomowanych instytutów mikrobiologii w Polsce. Organizmy mezofilne, namnażają się w temperaturze od 18 do 30 stopni Celsjusza.
Użytkowanie:
Drożdże przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu, osłoniętym przed promieniami UV. Przed otwarciem mocno mieszamy produkt aby płyn stał się mętny.
Wydajność:
Pojedyncza dawka po namnożeniu, pozwala nam przygotować 25L gotowego wina.
UWAGA:
We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży niezwykle ważne jest zachowanie sterylnych warunków. Szczególna uwagę zwrócić należy na czystość naczynia, w którym namnażane będą drożdże.
Symbol produktu: BW-003017
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również: