72.1.5
5760
5908277700614
Nowy
Mała wędzarnia do samodzielnego użytku w domu. Pozwoli nam uzyskać naturalne produkty mięsne bez dodatku chemii. Smak otrzymanych wędlin oraz mięs, przypomni nam czasy dzieciństwa.
4 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24 godzin
120 dni na zwrot
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
InPost Kurier | 16,59 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 17,82 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! |
Wędzarnia do użytku domowego, wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Produkt idealnie nadaje się do obróbki ryb, kurczaka oraz innych mięs. Zasilana denaturatem na dwa palniki lub żelowym paliwem. Termometr zamieszony na pokrywce pozwala na regulowanie temperatury, podczas procesu wędzenia. Do wędzenia mięs oraz ryb, wybieramy drewniane zrębki rożnego rodzaju np. buk, olcha lub aromatyczne zrębki owocowe: wiśnia, czereśnia, jabłoń, śliwa lub grusza.
✅ łatwa w użytkowaniu
✅ szybki proces obróbki termicznej mięs
✅ zajmuje mało miejsca
✅ wykonana z stali nierdzewnej
Sposoby wędzenia:
-Wędzenie gorące od 50 do 90 stopni Celsjusza- krótkie wędzenie do ciągłej konsumpcji. Temperatura dymu szybko wzrasta, dzięki czemu obrabiany produkt uzyskuje odpowiednią barwe i pożądany smak wędzenia.
-Wędzenie dymem ciepłym od 25 do 50 stopni Celsjusza- dłuższa obróbka termiczna produktów. Ryby około 30 minut, drób oraz mięso czerwone od 60 do 90 minut. Mieso jest soczyste, delikatne oraz aromatyczne.
Zawartość pudełka:
Dane produktu:
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również: